Després de 18 anys en que la nostra tasca s'ha centrat en l'espai educatiu del menjador, aquest curs 2022/23 hem engegat un nou projecte, NODRIM, amb el que també hem començat a treballar en l'espai alimentari.

L'equip de cuina l'integra també una DIETISTA-NUTRICIONISTA qui s'encarrega de la seguretat alimentària, la supervisió nutricional i l'adaptació dietètica des de la proximitat.

L'equip de cuina l'integra també una DIETISTA-NUTRICIONISTA qui s'encarrega de la seguretat alimentària, la supervisió nutricional i l'adaptació dietètica des de la proximitat.

Qui som?

4 professionals de cuina i 1 nutricionista

  • 1 referent
  • 2 professionals comptabilitzat i RRHH
  • Més de 10 proveïdors/es locals
  • 380 infants
  • 16 joves
  • 225 famíies

Bo (saborós, amable)

  • Respectant la naturalesa i els aliments
  • Falitant un espai amable durant l‘àpat
  • Oferint plats saludables i atractius
  • Reeducant els paladars

100% saludable (segur)

  • 100% cuina casolana
  • Productes de proximitat i ecològics i integrals
  • Reducció d’aliments d’origen animal
  • PReME com a guia (equilibri, freqüències i gramatges)
  • Elaboració i controls pròpis dels processos, protocols i registres relatius a la seguretat alimentària

Educatiu (transformador)

La cuina entesa com una aula més de l’escola, els aliments entesos com un recurs més de l’aula i els processos de cuina entesos com una matèria més del curriculum dels alumnes.

  • Reconeixement i dignificant el sector primari i els productors/es
  • Escollint proveïdors amb afinitat ideològica
  • Nodrim entès com una cuina transformadora

Sostenible (conscient, compromès)

  • Reducció d’aliments d’origen animal i d’alt impacte medioambiental
  • Productes de temporada, de proximitat i ecològics
  • Integrant accions sostenibles en cada un dels processos de cuina (producció transport, elaboració i gestió de residus)
  • Treballant el no malbaratament alimentari

Comunitari (participatiu, xarxa)

  • Creant xarxa entre productors/es i consumidors/es
  • Facilitat la participació de la comunitat educativa i de la zona
  • Donant veu als infants i joves

Volem ser?

  • Incidir en el nostre entorn (barris, ciutat, pobles,…)
  • Transformar el model de cuina escolar seguint els nostres valors
  • Alimentar als infants de més centres escolars
  • Facilitadors de xarxa (compra i venta de productes, mercat de proximitat local, descoberta de productes, etc)
  • Incloure en els nostres equips a persones  amb situació de risc o vulnerabilitat
  • Treballar amb alegria, compromís i passió