Sostenibilitat i medi ambient

Una de les línies pedagògiques del projecte educatiu de migdia és SENSIBILITZACIÓ I MEDI AMBIENT.

 

Amb aquesta línia afavorim espais i reflexió, sensibilització, visibilització i vivència amb l’objectiu de prendre consciència i implicar-nos en temes relacionats amb la cura del planeta.

Aprenem a integrar petites accions en favor del medi ambient en les rutines i dinàmiques dels menjadors escolars

Aigua d'Osmosis

Emprant aquest sistema evitem utilitzar ampolles d’aigua mineral que generen residus en la fabricació i envasos, així com la petjada ecològica en el seu transport.

Reciclatge d'aigua

Recollim l’aigua que sobra a les gerres després del servei de menjador i l’emmagatzemem en un dipòsit per fer-la servir per regar l’hort de l’escola i fregar el terra del menjador.

Compostatge

Cada dia recollim les pells de la fruita de les postres i les posem en un dipòsit per generar compostatge que s’utilitza per fertilitzar l’hort del centre.

Ús de material reciclat

A l’hora de realitzar tallers, especialment de manualitats, es prioritza l’ús de materials reciclats (taps, ampolles, cartró de paper de WC…) amb l’objectiu de donar una segona vida a aquests elements.

Classificació de residus

Reciclem tots els residus que generem al menjador (vidre, paper, plàstic, fracció orgànica i rebuig).

Productes de neteja ecològics

Gairebé tots els productes que utilitzem per a la neteja i desinfecció dels menjadors, cuines i office són ecològics.

Iogurt

Als centres de gestió pròpia utilitzem el iogurt natural de La Fageda per 3 raons: ajudem a una empresa que treballa amb persones amb discapacitat, al ser natural aprenem a menjar-lo sense sucre afegir i reduïm els residus plàstics perquè es serveixen en envasos de 8 litres.

Hort de l'escola

Cultivem a l’hort de l’escola i aprenem a tenir-ne cura.

Dossificador

Hem instal·lat un sistema de dosificador de producte per la neteja i desinfecció de superfícies (que a més és ecològic) per evitar malgastar producte i utilitzar-lo en la seva justa mesura. Això permet evitar malgastar-lo i utilitzar envasos de plàstic.

Registre de consum de matèria orgànica i paper

Cada dia pesem el consum de paper de mans que hem fet (un cop ha acabat de dinar l’últim torn) i ho anotem en un quadrant. A final de mes sumem tot el que hem gastat i ho apuntem en un altre quadrant, així podem saber quant hem gastat cada mes i procurar reduir-ne el consum. També fem el mateix registre de matèria orgànica per consciènciar sobre el malbaratament d’aliments.