La Fundació en Xarxa porta la gestió dels serveis d’acollida i menjador de l’Escola Marcel.lí Domingo, fa més de 18 anys amb un equip de 12 professionals, donant servei a més de 180 infants de manera diària.
A més, gestionem les activitats de…
Disposem de cuina transportada. Elaborem i dissenyem els menús seguint la normativa PREME en salut alimentària als centres escolars. Treballem en equip amb l’empresa Àpats Sans.
Fem festes tradicionals i celebrem els dies internacionals.
Ens basem en 6 línies pedagògiques…
Treballem l’autonomia, capacitació i responsabilitat mitjançant activitats d’autoservei. Aquest temps és clau per desenvolupar hàbits saludables, com servir-se els seus àpats i gestionar l’espai personal.
A través d’aquestes activitats, els infants aprenen a prendre decisions, cuidar del seu entorn i contribuir al grup. Fomentem un ambient positiu on cada persona pot créixer en confiança i responsabilitat. Així, els equipem amb les eines necessàries per afrontar futurs desafiaments amb proactivitat.
Per dinamitzar l’esbarjo, organitzem festes temàtiques i oferim una programació mensual variada. Aquestes activitats no només aporten diversió, sinó que també fomenten la participació i la cohesió del grup.
Cada mes, presentem una agenda amb diferents esdeveniments que inclouen jocs, tallers i celebracions que permeten als infants explorar nous interessos i gaudir d’experiències. Amb aquestes iniciatives, creem un ambient dinàmic i inclusiu, on tots poden contribuir i gaudir del temps d’esbarjo.
Per fomentar la participació activa, organitzem assemblees regulars. Aquestes trobades ofereixen un espai perquè tots els infants puguin expressar les seves opinions, compartir idees i contribuir a la presa de decisions.
Les assemblees fomenten un sentiment de comunitat i responsabilitat compartida, ja que cada veu compta. Així, reforcem la importància de la col·laboració i la comunicació, creant un entorn on tothom se senti valorat i implicat en la vida del grup.
Implementem pràctiques de reciclatge d’aigua i separació orgànica. Aquestes iniciatives no només ajuden a reduir residus, sinó que també fomenten la consciència ecològica entre els infants.
El reciclatge d’aigua ens permet aprofitar recursos i minimitzar el consum, mentre que la separació orgànica promou una gestió més sostenible dels residus. A través d’aquestes accions, eduquem sobre la importància de cuidar el nostre entorn i impulsar un estil de vida més responsable i respectuós amb la natura.
Per treballar la igualtat de gènere, aprofitem els dies internacionals relacionats i les activitats d’esbarjo. Organitzem esdeveniments temàtics que promouen la sensibilització i l’educació sobre la igualtat, creant espais de reflexió i diàleg.
A través de jocs, tallers i celebracions, fomentem una cultura de respecte i igualtat entre tots els infants. Aquestes iniciatives ajuden a trencar estereotips i a construir un entorn inclusiu i equitatiu per a tothom.
Treballem el món de les emocions per ajudar als infants a gestionar millor els seus sentiments i a relacionar-se amb els altres. A través d’activitats i dinàmiques grupals, fomentem la consciència emocional i l’empatia.
Informació i contacte: Adriana Fernández Coordinadora del servei d’acollida i menjador de l’Escola Marcel.lí Domingo
email: adri@enxarxa.cat
“Com a monitor, la meva missió és acompanyar els infants en el seu creixement, educant-los en valors com el respecte, la cooperació i la responsabilitat. És gratificant veure com aprenen en aquest entorn segur i inclusiu.”
Anònim (extret de les valoracions dels monitors)
“Estem molt contents amb l’experiència del nostre fill al menjador. Els monitors creen un ambient de respecte i col·laboració que ha ajudat molt al nostre fill aquests cursos. ”
Anònim (familiar d’un infant de 6è)
“Volem felicitar sincerament tot l’equip del menjador pel seu gran treball! Estem molt agraïts per l’atenció i dedicació que heu mostrat amb la nostra filla. Seguiu així, la vostra feina fa una gran diferència!”
Anònim (extret de la valoració de famílies del curs 23-24)