Escola La Portalada

El nostre equip de menjador

L’equip educatiu del migdia està format per:

  • 20 monitores
  • 1 vetlladora
  • 1 cuiner
  • 1 ajudant de cuina
  • 1 ajudant d’office
  • 1 coordinadora

Amb cuina pròpia

El centre disposa de cuina pròpia gestionada per NODRIM que ens ofereix àpats equilibrats i sans elaborats en el mateix centre.

L’Escola La Portalada d’Altafulla

La Portalada és l’escola pública d’Educació Infantil i Primària ubicada a Altafulla. Des del curs 2023-24, iniciem una col·laboració amb un fort compromís cap als productes ecològics i de proximitat. A la par, aspirem a proporcionar un entorn de lleure amb diverses activitats de caràcter educatiu, acompanyant als infants i alumnes de l’escola en el seu procés d’aprenentatge.

La implicació i confiança manifestades per part de l’equip directiu i de l’AMPA de l’escola són pilars fonamentals que ens proporcionen un suport crucial per dur a terme amb èxit el nostre projecte educatiu de migdia. L’escola, profundament conscient de la importància de la cohesió en la comunitat educativa, fomenta la col·laboració en la mateixa direcció i amb objectius comuns. Aquesta sinergia facilita de manera significativa la nostra tasca dins del centre, afavorint un entorn propici per al creixement i el benestar dels infants.

Allò que Fem

Aquestes són les línies educatives que ja treballem a l’Escola La Portalada:

  • Dinamització d’esbarjo:

Oferim jocs tradicionals, esportius, dinàmiques dirigides, jocs de taula, contes, material per pintar, sessions de ball.

Festes tradicionals com la Castanyada, Nadal, Sant Jordi… On proposem tallers i activitats relacionades amb la festa que celebrem.

També hem incorporat a la nostra programació festes internacionals o dies mundials com el Dia internacional de la no-violència o el Dia internacional dels drets dels Infants

La intencionalitat de celebrar aquestes festes és crear espais de diàleg i reflexió per poder treballar diferents aspectes com el respecte, la conscienciació, la tolerància, l’empatia, la prevenció, proporcionar eines per combatre les diferents problemàtiques…

També s’ha celebrat el Dia de l’aigua, per tal de crear un projecte innovador on els infants aprenguin descobrint coses noves sobre l’aigua, hem programat diversos experiments i activitats on el protagonista és l’aigua.

  • L’autonomia i responsabilitat:

Fomentem l’autonomia i la responsabilitat mitjançant el reforç positiu, treballant a través d’assemblees i reforçant normes i bons hàbits alimentaris, d’higiene i de convivència.

  • Projecte d’igualtat de gènere:

Hem posat en pràctica aquest projecte per fomentar la igualtat entre dones i homes, i tots els infants participen en activitats com, assemblea, jocs, dinàmiques dirigides, tallers, cartells o murals de conscienciació, etc. Totes les activitats estan adaptades segons les edats dels infants. Es treballen diferents objectius com és prendre consciència de la problemàtica, reflexionar sobre la influència dels prejudicis de gènere en la societat; la discriminació a la dona; sobre la igualtat en el joc i les joguines; trencar estereotips, etc.

  • Sensibilització i medi ambient: 

Actualment estem treballant tres projectes diferents: Projecte de compostatge, projecte d’aprofitament de l’aigua sobrera dels àpats i projecte reduïm residus “cuidem la nostra Mare Terra”, amb el qual reduïm el consum de paper de mans.