Escola Eugeni d'Ors

Eugeni d’Ors és una escola pública d’Educació Infantil i Primària situada a Valls. Vam començar a treballar plegats fa cinc anys, amb una aposta forta pels productes ecològics i de proximitat, i a la vegada, apostant per oferir un espai del lleure amb activitats molt diverses i a la vegada educatives, acompanyat els nostres infants en els seus aprenentatges.

 

La implicació i confiança per part de l’equip directiu i AMPA de l’escola, ens ajuda molt a dur a terme el nostre projecte educatiu del migdia. És una escola molt conscient de la importància que tota la comunitat educativa treballi en la mateixa direcció i amb els mateixos objectius, això facilita molt la nostra tasca dins el centre.

 

L’equip educatiu del migdia està format per una coordinadora, vuit monitores, una vetlladora, una cuinera i una ajudant de cuina. El centre disposa de cuina pròpia, gestionada per Àpats Sans que ens ofereix àpats equilibrats i sans elaborats en el mateix centre.

 

Actualment, treballem diferents línies pedagògiques com:

  • Dinamització d’esbarjo, on oferim jocs tradicionals, esportius, dinàmiques dirigides, jocs de taula, contes, material per pintar, sessions de dàncing. Festes tradicionals com la castanyada, Nadal, Sant Jordi… On proposem taller o activitats relacionats amb la festa que celebrem. També hem incorporat a la nostra programació festes internacionals o dies mundials com el Dia internacional de la no violència o el Dia internacional dels drets dels Infants. La intencionalitat de celebrar aquestes festes és crear espais de diàleg i reflexió per poder treballar diferents aspectes com el respecte, la conscienciació, la tolerància, l’empatia, la prevenció, proporcionar eines per combatre les diferents problemàtiques…També s’ha celebrat el Dia de l’aigua, per tal de crear un projecte innovador on els infants aprenguin descobrint coses noves sobre l’aigua, hem programat diversos experiments i activitats on el protagonista és l’aigua.
  • L’autonomia i responsabilitat les fomentem mitjançant el reforç positiu, treballant a través d’assemblees i reforçant normes i bons hàbits alimentaris, d’higiene i de convivència.
  • Projecte d’igualtat de gènere. Hem posat en pràctica aquest projecte per fomentar la igualtat entre dones i homes, i tots els infants participen en activitats com, assemblea, jocs, dinàmiques dirigides, tallers, cartells o murals de conscienciació, etc. Totes les activitats estan adaptades segons les edats dels infants. Es treballen diferents objectius com és prendre consciència de la problemàtica, reflexionar sobre la influència dels prejudicis de gènere en la societat; la discriminació a la dona; sobre la igualtat en el joc i les joguines; trencar estereotips, etc.
  • Sensibilització mediambiental. Actualment estem treballant tres projectes diferents: Projecte de compostatge, projecte d’aprofitament de l’aigua sobrera dels àpats i projecte reduïm residus “cuidem la nostra Mare Terra”, amb el qual reduïm el consum de paper de mans.