L’ escola de Pràctiques és una una escola pública d’Educació Infantil i Primària situada a Tarragona, de la qual gestionem el servei de menjador i d’acollides de matí i tarda i les activitats extraescolars culturals i esportives.
A cuina, l’empresa El Mèdol format per 5 professionals, s’encarreguen de l’elaboració diària dels menús escolars basats en una dieta mediterrània i seguint les recomanacions del PREME de l’agència de salut pública de Catalunya per oferir menús de qualitat, de proximitat i de temporada.
L’equip de monitoratge està format per 16 professionals i una coordinadora, la Laia, que acompanyen a infants durant els migdies sota un projecte educatiu específic de menjador en el qual es treballen 6 línies educatives, que són:
1 Capacitació, autonomia i responsabilitat
2 Participació activa
3 Dinamització d’esbarjo
4 Sensibilització i medi ambient
5 Gènere i igualtat
6 Resiliència i cooperació
Oferim uns migdies educatius, lúdics i segurs. A l’hora de dinar els alumnes és fan responsables de la quantitat de menjar que consumeixen gràcies al sistema establert de gestos i pactat amb cuina en el que els alumnes comuniquen al cuiner la porció que volen (poc, normal o molt).
A l’estona de migdia oferim activitats extraescolars de Manualitats, Robòtica, Escacs, Anglès, “Cantar, saltar i ballar “per als més petits, cuina, judo, teatre, a banda d’activitats especials en dies destacats.
Cal posar en relleu la tasca de treball, conjunta amb la comissió de menjador de l’AMPA de l’escola que sempre es manté disposada i proactiva en temes de menjador, acollida i extraescolars. Actitud que s’agraeix i facilita la tasca.
Igualment, emfatitzar el suport diari de l’equip de Direcció del centre amb el qual es treballa de manera coordinada i cooperativa.